Usikker på valg av Fiskeutstyr?

Skal du kjøpe din første fiskestang? Er du usikker på hvilket fiskesnøre du skal velge? Er du usikker på hvilket fiskeutstyr du behøver til ditt fiske? Lurer du på hvor mye penger du bør bruke på fiskeutstyr?

Flott og svært kostbart fiskeutstyr vil som regel være det beste, men det er selvfølgelig ikke nødvendig. Det vil også være en fordel med eget fiskeutstyr til en hver form for sportsfiske, samt til alle tenkelige forhold. Dette er imidlertid først og fremst aktuelt for de virkelige entusiastene. De aller fleste vil oppleve både gode fangster og godt fiske med forholdsvis rimelig utstyr.

Det finnes dessverre ikke fiskeutstyr som egner seg til alle typer fiske. En fiskestang som er beregnet for ørretfiske vil for eksempel ikke kunne benyttes til havfiske. Før du kjøper noe nytt bør du derfor tenke gjennom hva det hovedsakelig skal benyttes til.  Her kan du enkelt og gratis sammenligne priser på fiskeutstyr.

Ferdige fiskesett
Å kjøpe et ferdig fiskesett er for mange et godt valg. Den store fordelen er at man da får fiskeutstyr som er tilpasset hverandre. Man vil som regel får mye for pengene når man kjøper slike sett. Vanligvis inneholder et slikt sett fiskestang, fiskesnelle, samt fiskesnøre. Sølvkroken tilbyr flere forskjellige fiskesett som holder deres vanlige høye kvalitet. Elbe tilbyr fiskesett fra Shimano, et merke kjent for svært høy kvalitet.

Fiskesett Sjø fra Sølvkroken er et bra valg dersom du er ute etter fiskeutstyr som først og fremst skal benyttes til sjøfiske fra land. Dette er fiskeutstyr som også kan benyttes til lettere laksefiske, samt sjøfiske fra båt på fiskeplasser med forholdsvis grunt vann. Prisen ligger på rundt 800 kroner for fiskestang, snelle, snøre, samt stangtrekk. Shimano Combo sjø er et godt alternativ for deg som vil legge i litt mer penger. Veiledende pris er om lag 1700 kroner, men en kampanjepris fra Elbe på kr 999,- gjør dette til et svært godt kjøp. NB: Inneholder kun stang og snelle. Mer om utstyr til sjøfiske fra land

Til ørretfiske anbefaler vi Shimano Combo Ørret som Elbe leverer til en kampanjepris på 999 kroner. Du får da en 3-delt Shimano ForceMaster fiskestang, samt en Shimano Catana snelle. Dette er fiskeutstyr som holder høy kvalitet og som vil sette en ekstra spiss på ditt ørretfiske. God følsomhet og gode kasteegenskaper gjør dette til et svært godt kjøp. Dersom du ønsker et litt rimeligere alternativ er Sølvkrokens ferskvannssett til kr 699,- et greit valg. Mer om utstyr til ørretfiske.

Ved sjøfiske fra båt kan man som nevnt benytte samme fiskeutstyr som ved sjøfiske fra land. Det vil imidlertid sette store begrensinger på mulighetene og egner seg best for steder med grunt vann. Til makrellfiske egner slikt fiskeutstyr seg for eksempel godt. Sølvkrokens båtfiskesett har en veiledende pris på kr 1199,-. Dette er fiskeutstyr som egner seg til båtfiske under de aller fleste forhold og som holder Sølvkrokens sedvanlige gode kvalitet. Man får fiskestang, fiskesnelle, samt fiskesnøre. Mer om makrellfiske.

Elbe tilbyr kampanjepris på et havfiskesett fra Shimano. For kr 2499,- får du Shimano BeasMaster stang, samt Shimano TLD 20 havfiskesnelle. Dette er fiskeutstyr som er anerkjent av fiskere fra hele verden. TLD 20 er med all sannsynlighet den mest brukte havfiskesnellen i Norge. Vi er svært svake for dette fiskesettet, som gir deg fiskeutstyr av særdeles god kvalitet. En slik pris gjør likevel at dette ikke er fiskeutstyr for deg som sjeldent kommer til å benytte det. Vær også oppmerksom på at dette er forholdvis kraftig fiskeutstyr som ikke egner seg like godt til å fiske etter mindre fisk. Til deg som planlegger å benytte utstyret en del og som fisker på litt dypere vann i fjorden eller utenskjærs er imidlertid dette fiskeutstyr vi anbefaler på det aller varmeste. Prisen er ikke avskrekkende med tanke på den gode kvaliteten man får. Dette er noe man vil ha glede av i mange tiår. Mer om havfiske.

Fiskesnøre
Fiskesnøre er en viktig del av ditt fiskeutstyr. Dersom du kjøper et fiskesett vil dette ofte følge med. Det vil da være tilpasset stang og snelle. Dersom du skal kjøpe fiskesnøre selv kan du få gode råd i de fleste sportsbutikker, men ikke alle du møter vil være like kunnskapsrike. Utvalget av fiskeutstyr er i dag enormt, noe som også gjelder for fiskesnører.

Først og fremst bør man være klar over forskjellen på vanlig monofilament sene og multifilament snøre. Monofilament sene er det tradisjonelle fiskesnøret som de fleste fremdeles benytter. Dette er enkelt å benytte og fungerer bra for de aller fleste. Multifilament snører blir stadig mer populære. Slike snører har en svært høy bruddstyrke i forhold til tykkelsen, noe som gir bedre kasteegenskaper. De er også helt stumme (gir ikke etter), noe som betyr at man får svært god kontakt med sluk og fisk. Vær oppmerksom på at multifilament snører er svært kostbare. For de aller fleste vil et vanlig monofilament fiskesnøre være mer enn godt nok. Vi anbefaler Trilene fra Berkely som er et svært anerkjent merke. 

I enden av snøret
Dersom du spør ti erfarne fiskere hvilken sluk du bør velge vil du som regel få ti forskjellige svar. Valg av fiskeutstyr handler mye om personlige preferanser og det finnes ikke rett eller galt. I menyen finner du flere artikler med tips om hvilken redskap du bør bruke i enden av snøret. Her vil vi bare kort nevne det viktigste. Flere tips i denne artikkelen om valg av fiskesluker

Uansett hvor du fisker eller hva du fisker etter er det viktig med variasjon. Man bør ikke kun ha en type, en farge eller en form blant sitt fiskeutstyr. Man behøver ikke å overdrive, men et utvalg med forskjellige former, farger og størrelser vil gjøre at man er godt forberedt på de fleste forhold. Det finnes også noen allround sluker som egner seg til de aller fleste former for fiske. Jensen Pirken og Møre-silda er slike sluker som man kan benytte både i ferskvann og i saltvann. Dette er klassikere som finnes i mange farger og størrelser. Vi anbefaler alle å ha disse blant sitt fiskeutstyr. For øvrig bør man velge det man har tro på. Etter hvert vil du finne ut hva som fungerer best på dine fiskeplasser.

Fiskestenger
En fiskestang er vanligvis den viktigste delen av et fiskeutstyr og man bør således være tenke nøye gjennom hvilken stang man kjøper. Aksjon er et viktig begrep i forhold til dette. Aksjon vil enkelt forklart si hvordan spensten i en fiskestang er. Videre er naturlig nok størrelsen viktig. En fiskestang bør i størst mulig grad være tilpasset den tiltenkte bruken. I menyen finner du flere artikler om fiskeutstyr til forskjellige former for fiske. Der kan du lese om hvilke egenskaper som er viktige for det fiske du skal bedrive. Der vil du også finne informasjon om fiskesneller. Mer om fiskestang til ørretfiske.

Når man skal kjøpe fiskeutstyr er et fiskesett en god løsning. Man får da fiskeutstyr som er tilpasset hverandre og som egner seg til det fiske man skal benytte det til. Dersom du kjøper ditt første fiskeutstyr vil vi anbefale deg å velge noe forholdsvis rimelig. Vent til du med sikkerhet vet hva du ønsker og har behov for før du investerer mye penger i fiskeutstyr. Her kan du lese mer om fiskesneller fra Abu Garcia.