Pilker til Torskefiske

Det er torskefiske fra båt som vanligvis vil gi de beste og største fangstene. Torsken en som kjent en bunnfisk, noe som medfører at pilkefiske er effektivt. Her finner du en oversikt over noen anerkjente pilker til torskefiske. Du får også litt informasjon om disse pilkenes egenskaper, samt om hvilke pilker du bør ha blant ditt fiskeutstyr. Nederst på siden finner du bilder av pilker til torskefiske.

Rustfri Svenskepilk er en virkelig klassikker som selger godt over hele verden. Dette er en pilk som beveger seg forholdsvis mye i vannet og således egner seg best til torskefiske når båten ligger forholdsvis rolig. Sølvkroken levere denne pilken i vekter fra 75 til 1000 gram. Svenskepilk bør alle som fisker fra båt ha på lur.

Stingsild pilk er en populær pilk til torskefiske. Dette er en pilk som egner seg til pilking under de fleste forhold. Den er middels kompakt med en del bevegelse under pilking. Under torskefiske vil det ofte svare seg å fiske denne med raske bevegelser. Sølvkroken leverer Stingsild pilk i 5 fargealternativer i størrelser fra 125 til 700 gram.

Silen er en kompakt pilk som egner seg bra til pilking etter torsk. Den beveger seg forholdsvis lite i sjøen og bør således fiskes aktivt. Abu Garcia leverer denne i flere farger og størrelser fra 150 til 750 gram.

Elbe Torsk er en klassiker til torskefiske. Dette er enn forholdsvis kompakt pilk som har vist seg effektiv i skandinaviske farvann. Du får denne i vekter på 100, 200 og 300 gram, noe som gjør at den ikke egner seg til torskefiske på de største dypene. Bør fiskes aktivt.

Atomsilda er en pilk med stor suksess i våre farvann. Denne pilken har forholdsvis livlige bevegelser sett i forhold til den kompakte formen, som gjør at den egner seg til fiske under forhold med sterk strøm. Elbe lever denne i 6 fargevariasjoner som du får i størrelser fra 60 til 600 gram.

Sølvpilk er kjent for å fiske godt under alle forhold. Til bruk under torskefiske egner den seg meget godt. Den kompakte formen lar deg fiske effektivt selv med sterk avdrift, samtidig som den har nok bevegelse til å brukes under roligere forhold. Sølvpilk egner seg spesielt godt til torskefiske på dypt vann. Sølvkroken leverer denne i 4 fargevarianter fra 125 til 750 gram. Sølvpilk har jeg alltid blant mitt fiskeutstyr under sjøfiske. 

Jensen pilk er en større variant av den kjente Jensen Pirk. Dette er en god allround pilk som egner seg til torskefiske på mindre dybder. Som Sølvpilken har den den en kompakt form kombinert med fine bevegelser. Jensen pilk kommer i 6 fargevarianter som du får i størrelser fra 100 til 400 gram. Bær fiskes aktivt. 


Alle fiskere har eller får sine favoritter. Det viktigste er at du har flere størrelser og farger i din slukboks. Dersom du også har noen mer kompakte pilker som Silen og noen pilker med mer bevegelse som Svenskepilk, vil du være godt rustet til torskefiske under alle forhold og på alle dybder. Min personlige favoritt er uten tvil Sølvpilk. Denne kan benyttes under alle forhold og er en utmerket pilk til torskefiske. 


Pilker som egner seg til torskefiske og andre former for sjøfiske og havfiske
Fiskeutstyr for pilking etter torsk.