Fiskeutstyr fra Shimano

Fiskeutstyr fra Shimano er anerkjent over hele verden og for de fleste sportsfiskere er Shimano-navnet ensbetydende med kvalitet. Nesten uansett hvilket fiske du skal bedrive, så vil du finne egnet fiskeutstyr blant Shimano sitt sortiment. Dette gjelder i høyeste grad for fiskesneller som er noe av det vi ser nærmer på i denne artikkelen.

Shimano Aspire fiskesneller betyr kvalitet. Disse haspelsnellene har bremsen bak og en god kombinasjon av styrke og lav vekt. Ny teknologi gjør at det føles behagelig å sveive inn, samtidig som snøret legger seg perfekt på spolen. I Norge tilbys den vanligvis i tre størrelser, hvor den minste er perfekt til lett ørretfiske. Dette er forholdsvis dyre sneller og du må ut med omtrent 1500 kroner for en slik snelle. Shimano Aspire haspelsneller finner du helt i toppen på de fleste tester av fiskeutstyr.

Shimano Exage RC er en del av Shimano sitt P4-konsept. Dette står for Power, Precision, Performance and Pleasure, og det skal kombinere kvalitet med bra design på rimelige snellemodeller. Disse snellene er også beregnet på forholdsvis lett haspelfiske og er således et bra alternativ til de mer kostbare Aspire snellene. Shimano Exage kommer med brems foran eller bak. Kvaliteten på disse haspelsnellene er utrolig god, spesielt dersom man tar hensyn til prisen. En sikker testvinner som du får til under tusenlappen. Anbefales!

Dersom du er ute etter en rimelig fiskesnelle er Shimano Alivio et utmerket valg. Dette er en av de mest solgte haspelsnellene i verden, noe som i seg selv er en garanti for et godt kjøp. En fiskesnelle av typen Shimano Alivio vil du i Norge kunne få til under 300 kroner.

Også til havfiske kan Shimano tilby et godt utvalg av sneller som holder høy kvalitet. TLD-serien er sannsynligvis de mest brukte havfiskesnellene i Norge og spesielt modellen TLD 20 er en bestselger her til lands. Sammen med Shimano BeastMaster BX 20-30lbs havfiskestang utgjør den en ypperlig allround kombinasjon. TLD-serien består av robuste sneller i grafitt med alle drev, aksling og snellefot i rustfritt stål. Shimano leverer disse med 4 kulelagre og spole i aluminium. Dette er fiskeutstyr som Anbefales!

Tiagra-serien består av havfiskesneller som befinner seg helt i verdenstoppen. Dette er snellen for den som bruker mye penger på fiskeutstyr og som er en aktiv havfisker. De er produsert i aluminium av høyeste kvalitet og betegnes av mange som et finmekanisk mesterverk. Tiagra-serien består av robuste og driftssikre sneller som vil hjelpe deg å mestre alt som svømmer i havet. I Norge koster snellene i denne serien fra 3800 til over 6000 kroner.

Shimano tilbyr et imponerende stort utvalg av fiskesneller og fiskestenger. Jeg har her valgt å konsentrere meg om fiskeutstyr som i hovedsak er produsert for havfiske og kastefiske i ferskvann. For det første er Shimano ledende på slikt fiskeutstyr, samtidig som det er til dette fiske jeg selv benytter sneller og stenger fra Shimano. Likevel er det bare et lite utvalg som her er nevnt. Full oversikt finner du på deres hjemmesider fish.shimano-eu.com (Europeiske nettsider).

Shimano tilbyr også en del annet fiskeutstyr. Blant annet finner du vadebukser, solbriller, samt forskjellige klesplagg i deres sortiment. Et utvalg av forskjellige jigger finner du også. Det er lite av dette som selges i Norge og spesielt jiggene er fiskeutstyr som hovedsakelig er beregnet på det amerikanske markedet.

Fiskesnøret Power Pro er imidlertid et produkt som er populært også i Norge. Dette er et multifilament fiskesnøre som siden 2008 har vært en del av Shimano sitt sortiment. Som andre slike snører har Power Pro høy bruddstyrke og tilnærmet null strekk under fiske. Fordelen med dette snøret er en veldig glatt overflate, samt at det er et mykt snøre. Dette fører til mindre slitasje på stang-ringene samtidig som du ikke like lett vil oppleve at snøret fliser seg opp. Kort sagt vil det nesten være like enkelt og fiske med Power Pro som med tradisjonelle fiskesnører, noe som betyr bedre knutestyrke og enklere knuter.

Jeg vil definitivt anbefale deg å forsøke fiskeutstyr fra Shimano. Her får du kvaliteten du betaler for og vel så det. Spesielt deres lette fiskestenger til ørretfiske gjør fiskeopplevelsen noen hakk bedre. Shimano TLD havfiskesneller er også en sikker vinner. Mye kvalitet i forhold til prisen og en utrolig god holdbarhet gjør disse til en god investering. Kort sagt betyr fiskeutstyr fra Shimano en god fiskeopplevelse. Her kan du lese mer om fiskestenger fra Shimano.

Her finner du tips om havfiskestenger

Shimano tilbyr fiskeutstyr av høy kvalitet og du finner blant annet et godt utvalg fiskesneller og fiskesnører
Fiskeutstyr fra Shimano