Fiskeutstyr fra Shimano - Fiskestenger

Over hele verden er fiskeutstyr fra Shimano anerkjent som noe av det beste man får tak i. Selskapet ble grunnlagt av Japaneren Shozaburo Shimano i 1921. Det var sykkeldeler som skulle bli satsningsområdet de første årene, noe det er også i dag. Fra 1970 ble det for alvor satset på produksjon av fiskeutstyr og Shimano spesialiserte seg raskt på fiskestenger og sneller. I dag ligger hovedkontoret i Osaka, Japan. Shimano har også flere avdelinger i USA, Australia og Europa.

For veldig mange betyr fiskeutstyr fra Shimano enkelt og greit fiskestenger og sneller av god kvalitet. De produserer imidlertid også annet fiskeutstyr av god kvalitet. Shimano sitt utvalg av fiskestenger er rett og slett imponerende. Du finner et vanvittig stort utvalg stenger, alle med den gode kvaliteten Shimano er kjent for. Jeg kunne skrevet om deres fiskestenger i dagevis, men nøyer meg her med noen av de mest populære stengene. 

Fiskestenger til kasting
Shimano BeastMaster er en serie med fiskestenger som lenge har vært en bestselger. Dette er en serie stenger som egner seg ypperlig til haspel og spinnfiske. De kjennetegnes av en utrolig god styrke, samtidig som dette er lette stenger med rask og god aksjon. Du finner mer en tyve forskjellige modeller i den nye BeastMaster BX serien, hvor den letteste stangen kun veier 102 gram. Med lengder fra 6 til 12 for og mulige kastevekter fra 1 til over 100 gram finnes det rikelig med alternativer til alle former for kastefiske. Skal du ut på laksefiske under tunge forhold, jakte ørret i et lite fjellvann, eller forsøke deg på sjøørret i en elv med lav vannføring? Fra BeastMaster BX vil du uansett finne en fiskestang som egner seg ypperlig.

Shimano Technium DF CX er en stangserie som minner litt om Beastmaster. Her får du enda lavere vekt og gode kasteegenskaper, en fiskestang på nesten 3 meter som kun veier 154 gram gir en utrolig god følsomhet. Disse fiskestengene kommer også i mer en tyve forskjellige modeller og er min favoritt til ørretfiske.

Shimano Lesath AX bør også nevnes. Dette skal være noe av det beste som eksisterer på markedet når vi snakker om fiskeutstyr. Dette er ekstremt følsomme stenger som gir deg den ultimate fiskeopplevelsen. Jeg har dessverre ikke forsøkt stenger i denne serien selv. Dette er en fiskestang for deg som bruker mye penger på fiskeutstyr. Du må vanligvis ut med over 5000 kroner for en stang av denne kvaliteten. Stenger fra Technium og Beastmaster seriene får du vanligvis fra litt under tusenlappen og opp mot 2000 kroner. 

Shimano havfiskestenger
Også til havfiske tilbyr Shimano et veldig godt utvalg av fiskeutstyr. BeastMaster BX serien tilbyr havfiskestenger som egner seg ypperlig for Norske forhold. Dette er sterke stenger med lav vekt og god aksjon som du får i flere størrelser. Shimano BeastMaster BX 20-30lbs er en ypperlig allround havfiskestang. Kjøpt i Norge koster den i underkant av 1599 kroner og den egner seg både til pilkefiske og agnfiske. Husk å sammenligne priser før du kjøper ny stang. Det kan være mye penger å spare.

Dersom du legger i en god tusenlapp til kan du skaffe deg en havfiskestang i serien Shimano Antares BX Braid Boat. Stengene i denne serien egner seg ypperlig til agnfiske. De er av den grunn litt lettere og litt lengre en BeastMaster BX stenger. Disse fiskestengene egner seg også godt til lettere pilkefiske.

Dette er bare et lite utvalg fra alle fiskestengene og seriene Shimano tilbyr.  Ferskvann eller saltvannsfiske, stor eller liten fisk, trolling eller pilking, tunge eller lette forhold. Shimano har fiskestenger til alle tenkelige formål og forhold. Du kan trygt kjøpe fiskeutstyr fra Shimano. Du får mye igjen for pengene og utvalget av fiskestenger er som nevnt vanvittig stort. I neste artikkel får du informasjon om resten av fiskeutstyret som Shimano produserer. Her kan du lese om Sølvkroken

Shimano har et stort utvalg fiskeutstyr som inkluderer fiskestenger til de fleste former for fiske
Fiskeutstyr fra Shimano