Fiskeutstyr fra Berkley

Berkley er an av verdens ledende produsenter av fiskeutstyr. Deres historie begynner i USA i 1937, nærmere bestemt i Spirit Lake, Iowa. En 16 år gammel gutt brukte 50 dollar som han hadde tjent på avisruten sin og investerte i en liten bedrift. Berkley Fly Co. ble grunnlagt for å selge egenproduserte fluer til butikker og tilreisende sportsfiskere. Dermed hadde Berkley Bedell startet det som skulle vise seg å bli et bevis på den amerikanske drømmen.

Etter studier og militæret stiftet han i 1945 selskapet Berkley and Company. Samtidig startet han utviklingen av fiskesnører. Den karakteristiske Berkley-logoen ble så utformet og produksjonen av fiskesnører kom for alvor i gang. Som resultat av dette ble anerkjente Berkley Trilene introdusert på markedet i 1959. En fiskeline som har blitt smått legendarisk og i dag selges over store deler av verden.

Trilene fiskesnøre er anerkjent av sportsfiskere fra hele verden og egner seg til de fleste former for sportsfiskeI 1960 årene begynte selskapet for alvor å satse på fiskestenger, noe som forholdsvis raskt viste seg å være vellykket. Med anerkjente stenger og snører opplevde Berkley en stor internasjonal ekspansjon. Siden den gang har utviklingen av fiskeutstyr vært helt enorm. Berkley har hele tiden brukt store ressurser på å utvikle nye og bedre produkter, noe de i stor grad har lykkes med.

Deres uttalte må er å hjelpe sportsfiskere til å fange mer fiske. En ledende teknologi har ført til at Berkley ofte kommer med nyskapende fiskeutstyr som verdsettes over store deler av verden. Nå skal vi se litt nærmere på noen av deres produkter. Berkley tilbyr et stort utvalg fiskeutstyr av høy kvalitet. Blant annet finner du et usedvanlig bra utvalg av fiskesnører som er ledende på markedet. Dette er fiskesnører som definitivt anbefales.

Tradisjonelle fiskesnører av typen monofilament er fremdeles de mest brukte. Berkley tilbyr disse i et veldig bra utvalg. Her finner du egne fiskesnører for de fleste former for sportsfiske under de fleste forhold og vanntemperaturer. Trilene er muligens den mest brukte fiskelinen. Høy kvalitet og et stort utvalg gjør sammen med rimelige priser til at dette er en sikker vinner. Multifilament fiskesnører blir stadig mer populære. Liten diameter og høy bruddstyrke kjennetegner disse snørene. I tillegg er vil de i motsetning til tradisjonelle snører ikke strekke seg, noe som gir god kontakt med fiskeutstyret. FireLine som produseres av Berkley er det mest kjente multifilament snøret du finner på markedet. Dette får du i flere varianter og tykkelser, samt med forskjellige egenskaper. 
       
Fireline fiskesnøre tåler enorme belastninger og er et godt valg til sportsfiske i saltvann og ferskvannFiskestenger fra Berkley er også anerkjent av sportsfiskere fra hele verden. Deres lette stenger gir en utrolig god følelse med fiskeutstyret samtidig som styrken er ivaretatt. Til kastefiske med sluker og spinnere har Berkley et meget godt utvalg av fiskestenger som også er populære her i Norge.

Berkley har hele tiden vært ledende når det gjelder utvikling av kunstig agn. Dette er en form for fiskeutstyr som blir stadig mer populært og som ofte viser seg svært effektivt. Flere av verdens beste sportsfiskere utvikler og tester kunstig agn for Berkley, noe som hjelper dem til å ligge i forkant av utviklingen. Power Bait er et kjent kunstig agn som er utviklet av Berkley. Her finner du imitasjoner og lukter som egner seg til de fleste former for sportsfiske.

Ellers vil jeg nevne de små jiggene fra Berkley som kan minne litt om enkelte våtfluer. Disse jiggene som bærer navnet Beetle Bou, er en av mine absolutte favoritter til sportsfiske. Disse har jeg alltid med på fisketur og de fungerer under alle forhold. Dette er små jigger som jeg bruker til oppheng ved pilking eller kasting. De kommer i et stort antall farger og mønster, men den gule utgaven er min favoritt. Sei, lyr, makrell og torsk biter spesielt villig på disse jiggene som også egner seg ypperlig i ferskvann,

Berkley leverer også lukkede haspelsneller, diverse verktøy og tilbehør og et noe begrenset utvalg av sluker. Fiskeutstyr fra Berkley holder gjennomgående en svært høy kvalitet. Deres fiskestenger, fiskesnører og kunstige agn tilhører det ypperste fiskeutstyret som kan oppdrives. Jeg har ingen problemer med å anbefale fiskeutstyr fra Berkley, selv setter jeg spesielt stor pris på deres fiskesnører og kunstige agn.

Flere artikler
Abu Garcia - Om utstyr fra Abu
Fiskestang ørretfiske - Om valg av fiskestenger til laksefiske
Fiskeutstyr - Nyttig om valg av utstyr


Forside Fiskeutstyr