Fiskeutstyr fra Abu Garcia

Abu Garcia er en av verdens ledende produsenter av fiskeutstyr. Spesielt er deres fiskesneller anerkjent av sportsfiskere fra hele verden. Hvem har ikke hørt om merkenavn som Cardinal og Ambassadeur? Abu Garcia leverer også fiskeutstyr som sluker, spinnere, vadebukser, fiskestenger og fiskesnører.

Abu Garcia sin historie begynner i Sverige, hvor selskapet ble stiftet tilbake i 1921. Gjennom de første årene produserte de blant annet lommeur, men fiskeutstyr var ikke en del av deres satsing. Andre Verdenskrig skulle endre på dette. Etterspørsel og kjøpekraft ble totalt forandret etter hvert som krigen skred frem, selv i et nøytralt land som Sverige.

Ambassadeur fiskesneller har etter hvert blitt legendariske og disse snellene er fremdeles førstevalget for mange sportsfiskereFor å møte de nye utfordringene begynte Abu Garcia i 1941 å produsere fiskeutstyr. Elleve år senere så fiskesnellen Ambassadeur dagens lys. Denne legendariske fiskesnellen er fremdeles populær over hele verden. I 1965 kom så haspelsnellen Cardinal på markedet, et annet merkenavn som er like anerkjent den dag i dag. Siden det har Abu Garcia fortsatt å utvikle fiskeutstyr for sportsfiskere, noe de har gjort med stor suksess.

Helt siden starten har kvalitet og holdbarhet vært viktig når Abu har utviklet og produsert fiskeutstyr. Deres sortiment inneholder mye forskjellig utstyr, men det er som nevnt fiskesnellene de er mest kjent for. 

Abu Garcia Fiskesneller
Mange vil hevde at snellene i Ambassadeur-serien er de mest anerkjente fiskesnellene i hele verden, og jeg slutter meg gjerne til den uttalelsen. Fiskesnellene i denne serien er kjent for holdbarhet, kvalitet, god finish og for sine jevne og myke bevegelser. Ambassadeur betyr multiplikatorsneller. Dette er fiskesneller som lar deg kaste lenger og mer presist enn ved bruk av tradisjonelle haspelsneller. Unntaket er ved bruk av veldig lette sluker og spinnere, hvor haspelsnellen fremdeles foretrekkes av de fleste fiskere. I dag tilbyr Abu Garcia et stort utvalg av fiskesneller i denne serien. Ambassadeur sneller er nok forholdsvis dyre, men sett i forhold til kvalitet og ikke minst holdbarhet er de likevel et godt kjøp.

Abu leverer fiskesneller av høy kvalitet til forholdsvis rimelige priser. Cardinal Fiskesneller er et godt valg for deg som ønsker rimelig fiskeutstyrCardinal fiskesneller er som nevnt et annet av Abu Garcia sine anerkjente merkenavn. Dette er forholdsvis rimelige haspelsneller med overraskende god kvalitet. Mange sportsfiskere har startet sin fiske karriere med en cardinal fiskesnelle, meg selv inkludert. Uansett hvilket kastefiske du skal bedrive vil du finne en snelle fra denne serien som egner seg godt. Cardinal anbefales for alle som ikke ønsker å bruke veldig mye penger på utstyret, men som likevel er ute etter god kvalitet. 

Abumatic er en lukket haspelsnelle med lange tradisjoner. Dette er fiskesneller som skal sørge for enkel og problemfri kasting, noe som dessverre ofte går ut over andre egenskaper. Lukkede haspelsneller rommer vanligvis lite fiskesnøre og ofte vil du oppleve at du kaster kortere ved å bruke slike sneller. Abu Garcia sin Abumatic-serie er likevel populær i store deler av verden, blant annet i USA.  Her kan du lese mer om fiskesneller fra Abu Garcia.

Abu Garcia Fiskestenger
Fiskestenger er en viktig del av ethvert fiskeutstyr og forskjellige former for sportsfiske stiller forskjellige krav til en fiskestang. Dette har Abu Garcia tatt følgene av ved å produsere fiskestenger for de fleste anledninger. Her får du en liten oversikt.

  • Vengeance-serien består av fiskestenger som er en balanse mellom funksjon og design. Ved å bruke de nyeste komponentene og moderne teknologi, har Abu Garcia utviklet disse stengene for å gi kundene mest mulig for pengene.
  • Vendetta-serien består av ekstremt lette stenger med høy følsomhet. De er designet for å samsvare med Abu Garcia sine fiskesneller slik at fiskeopplevelsen kan bli enda bedre.
  • Verdict-serien består også av veldig lette og følsomme fiskestenger. Disse stengene er designet slik at du kan justere håndtaket til ønsket lengde. Dette gir fiskere muligheten til å tilpasse disse fiskestengene til forskjellige teknikker og forskjellige sneller.

Sluker og spinnere finner du også i Abu Garcia sitt sortiment. Droppen spinnere har lenge vært populære til ferskvannsfiske. Du får disse i flere forskjellige størrelser og farger. Spesielt ørretfiskere verdsetter denne spinneren. Toby er en sluk de fleste sportsfiskere kjenner til. Abu Garcia leverer denne allround-sluken i de fleste tenkelige variasjoner. Toby blir hyppig benyttet av fiskere som er ute etter laks eller sjøørret, men den egner seg også meget godt til kastefiske etter torsk, sei, lyr og makrell.

Abu Garcia tilbyr også annet fiskeutstyr og tilbehør som solbriller, vadere, fiskebokser, fiske håv og fiskevesker. De har lange tradisjoner som produsent av fiskeutstyr og innehar et godt rykte over hele verden. Du kan trygt kjøpe fiskeutstyr fra Abu Garcia.

Flere artikler
Fiskeutstyr fra Sølvkroken
Fiskeutstyr fra Elbe
Fiskeutstyr til Makrellfiske


Forside Fiskeutstyr