Fiskeutstyr til Ørretfiske

Nå skal vi gå litt grundigere gjennom hvilket fiskeutstyr du bør bruke under ørretfiske. Riktig fiskeutstyr vil gjøre ørretfiske mer effektivt, mer spennende og ikke minst blir opplevelsen bedre. Fiskeutstyr til laksefiske, havfiske og fluefiske med mer finner du informasjon om i menyen. Der finner du også informasjon om produsenter og leverandører av fiskeutstyr. Her kan du enkelt og gratis sammenligne priser på fiskeutstyr.

Fiskestang til ørretfiske
En god fiskestang blir av de fleste regnet som den viktigste delen av fiskeutstyr til ørretfiske, og det finnes et enormt utvalg av slike stenger på markedet. Undersøk gjerne en test av slike fiskestenger som du enkelt finner på internett. Magasinet Alt om fiske, har flere bra tester av fiskeutstyr. Mer om fiskestang til ørretfiske

Til ørretfiske bør du bruke en fiskestang som er mellom 7 og 9 fot lang og som er klassifisert for slukvekter fra 4 til minimum15 gram. Det viktigste med en ørretstang er god aksjon, slik at du kan kaste langt og presist med lette sluker og spinnere. Den skal også hjelpe deg å kjøre fisken, men dette er ikke like viktig her som ved laksefiske. Fiskestenger til ørretfiske får du fra 200 kroner og opp til flere tusen kroner. Dersom du ikke fisker uvanlig mye eller stiller veldig store krav til fiskeutstyret ditt, vil du finne mange bra fiskestenger for ørretfiske i prisklassen 500 til 1000 kroner.

Fiskesnelle til ørretfiske
Jeg vil anbefale at du bruker en åpen haspelsnelle til ørretfiske. Multiplikatorsneller er bedre egnet til tyngre fiske, samtidig som de krever mye trening. Fiskesneller til ørretfiske bør ha en jevn og god brems. Den er sammen med fiskestangen dine hjelpemiddel i kampen mot stor ørreten. Snellen bør også ha en jevn og fin inn-spoling av fiskesnøret. Dette hjelper deg til å prestere lengre kast fordi fiskesnøret vil slippe uhindret ut av spolen under kasting. Dersom du investerer 500 kroner får du en grei fiskesnelle beregnet for ørretfiske og for drøye tusenlappen får du en snelle med veldig gode kvaliteter. Husk at du bør ha minst en ekstra spole slik at du enkelt kan bytte fiskesnøre etter forholdene.

Fiskesnøre til ørretfiske
Fiskesnøre er en viktig del av et hvert fiskeutstyr. Du vil finne et stort utvalg av fiskesnører på dagens marked. Fireline og lignende multifilament snører har en eksepsjonell bruddstyrke i forhold til diameteren. Til ørretfiske vil jeg likevel anbefale vanlig monofilament sene. Den er enkel og solid, samtidig som den er det rimeligste alternativet. Blant fiskeutstyret ditt bør du ha fiskesnører med forskjellig diameter. Ørretfiske en mørk høstkveld med vind og regn gjør at du kan bruke en forholdsvis stor diameter på fiskesnøret. På en lys sommerdag med lite vind vil derimot en liten diameter på fiskesnøret øke mulighetene for en god fangst. Snøret må også tilpasses fiskesnellen og størrelsen på ørreten du er ute etter. Husk at for stor diameter kan gjøre lange kast mye vanskeligere.

Valg av sluk og spinner er viktig for fiskelykken. Dersom ørreten ikke biter er det liten hjelp i en god fiskestang. Hvilke sluker og spinnere du bør bruke må du nesten finne ut av egen erfaring. Vær og vind, årstid, lokale forhold og ørretens naturlige matfat er faktorer som avgjør hva som egner seg best til ørretfiske der og da. Det viktigste er at du har et bra utvalg av denne typen fiskeutstyr. Ha alltid med deg forskjellige farger, størrelser og former. Under ørretfiske er variasjon viktig. Prøv en ny farge eller form dersom ørreten ikke biter. Du kan lese mer i artikkelen Fiskesluker og spinnere til ørretfiske.

Spesial Classic fra Sølvkroken er en tradisjonell ørretsluk som bør finnes i alle slukbokser. Det samme gjelder Lillauren. Spinnere fra Panther Martin er også veldig populære til ørretfiske og de er min personlige favoritt. Men som nevnt er det beste å lære av egne erfaringer.

Meitefiske etter ørret et populært sportsfiske. Du trenger da en dupp eller et søkke, samt kroker i litt forskjellige størrelser. Meitemark er vanligvis det klart beste agnet for ørretfiske, så det er bare å lage en liten komposthaug i hagen. Du kan også variere litt og bruke flue sammen med en dupp. Ved meitefiske er det ofte greit med en litt stivere og lengre stang. Dette for å kunne kaste langt uten at marken slites i stykker under selve kastet. Da har du forhåpentligvis fått litt nyttig informasjon om fiskeutstyr til ørretfiske. Forside Fiskeutstyr