Fiskeutstyr fra Elbe

Elbe sin historie starter i Sverige i 1940-årene, da en Svenske ved navn Lennart Bengtson laget sin første fiskesluk.  Elbe er oppkalt etter hans initialer LB, som uttales Elbe. I 1978 ble Elbe AS etablert i Norge. Siden den gang har de stadig utviklet sitt sortiment, blant annet gjennom flere oppkjøp. I dag er Elbe en del av Rapala WMC Corp, som er Europas største innen sportsfiske. Navnet i dag er Elbe Normark AS.

Elbe har nå mange kjente merkenavn i sitt sortiment av fiskeutstyr. De er en stor leverandør av fiskeutstyr som har det aller meste en sportsfisker behøver. Rapala, Møre-silda og Shimano er blant merkevarene du finner i Elbe sitt store sortiment.

Elbe sin fiskekatalog er en sikker vinner, som du bør sjekke ut. Den kan lastes ned gratis på elbe.no. Her finner du først og fremst deres store utvalg innen fiskeutstyr. Du finner også mye nyttig informasjon samt gode tips. Mange kan lære en god del fra denne katalogen. Snelleskolen, stangskolen, slukguiden og knuteguiden er blant artiklene som gir deg nyttig informasjon. Som i andre fiskekataloger er informasjon og tipsene rettet mot deres egne produkter.

Elbe leverer fiskeutstyr av godt kvalitet til de aller fleste former for fiske både i saltvann og ferskvannSom nevnt tilbyr Elbe et stort utvalg fiskeutstyr til sportsfiske, så la oss nå se litt nærmere på dette. For det første fører de et stort utvalg av fiskestenger og fiskesneller fra Shimano blant sitt utvalg. Shimano koster ofte litt ekstra, men til gjengjeld får du ypperlig kvalitet. Sjekker du objektive tester av fiskeutstyr, vil du se at Shimano sine stenger og sneller ofte rangerer helt i toppen. Elbe leverer blant annet mer en femten forskjellige Shimano fiske sett og uansett hva du skal fiske etter vil du finne et egnet fiske sett. Den uerfarne fiskeren vil ofte ha stort utbytte å slike fiske sett. Du får da fiskestang, snelle og sene som er tilpasset hverandre, noe som er en forutsetning for et vellykket sportsfiske.

Elbe fører et rikt utvalg av fiskeutstyr til de fleste former for sportsfiske. Skal du fiske i saltvann eller ferskvann? Er det fiskeutstyr til fluefiske du behøver? Skal du nyte fine vinterdager med å isfiske etter røye? Er det ørret i et lite gjellvann som lokker. Uansett, Elbe leverer det fiskeutstyret du trenger. Når det gjelder sportsfiske, vil du også finne mange gode tips i deres katalog og på hjemmesiden. Et rikt utvalg i det meste av tilbehør gjør at det finnes noe for enhver smak i deres sortiment.

I 1930 årene gjorde en finsk fisker en nyttig observasjon. Stor fisk spiser liten fisk, spesielt mindre fisk som er syk eller skadet. Slik begynner en utrolig fiskehistorie om hvordan Lauri Rapala utviklet den legendariske Rapala Original Floating. Hvert år selges Rapala spinnere og wobblere i over 140 land og faktisk selges det mer enn 20 millioner av disse årlig. Alle som fisker i ferskvann bør ha Rapala wobblere blant sitt fiskeutstyr.
   
Møre-silda er en av Skandinavias mest solgte sluker. Denne populære sluken leveres i 14 fargeutvalg fra 6 til 55 gram. Den passer til de fleste former for sportsfiske og er definitivt en av mine favoritter til fiske i elver. Atomsilda er en av Skandinavias eldste sildesluker. Den livlige gangen og den kompakte kastevekten gjør den meget populær. Elbe leverer Atomsilda i 5 farger fra 7 til 50 gram. Atomsilda pilk finner du i vekter fra 60 til 600 gram. Denne egner seg ypperlig til havfiske. Det samme gjør Skarpsilda pilk som Elbe leverer i størrelser fra 100 til 500 gram. Skarpsilda pilk får du i 3 fargevarianter. På elbe.no finner du en oversikt over alle slukene de leverer, samt en grei beskrivelse av disse.

Elbe leverer alt i fra fiskestenger og sneller til bekledning og tilbehør. Et trygt og godt valg for deg som er ute etter nytt fiskeutstyr
Et rikt utvalg i oppheng finner du også i sortimentet til Elbe. Her kan du velge mellom et stort utvalg krok sett og hekler for sjø og havfiske. Jeg har opplevd gode fangster av torsk, sei og lyr på hekler fra Elbe. Fiskesnører er en viktig del av ditt fiskeutstyr. Om du skal ut med fluestanga, jakte storlaksen med Møre-silda eller prøve deg på ørreten i et fjellvann, så tilbyr Elbe det fiskesnøre du har behov for. Multifilamentsenen Power pro er en bestselger og mange Nordmenns favoritt til fritidsfiske.

Elbe fører også mye bra bekledning for sportsfiskeren. Vadebukser, fiskevesker, flyteplagg, myggnetting og fiske hansker er noe av det du finner. Rapala Pro Wear er utviklet i samarbeid med sportsfiskere fra hele verden. Denne kolleksjonen som skal være vanntett, vindtett og pustende brukes av et stort antall sportsfiskere.

Som du sikkert har lagt merke til fører Elbe et enormt utvalg fiskeutstyr. Her finner en hver fritidsfisker noe nyttig. Kvaliteten på fiskeutstyret deres er gjennomgående bra og mye av det er tilpasset Nordiske forhold. Ellers vil jeg nevne at Elbe har en usedvanlig bra nettside. Her finner du mange gode artikler med råd og tips om forskjellige former for fiske. Trolling, fluefiske, meitefiske, fiskeknuter, slukguiden, laksefiske, fiskeregler, Elbeskolen. Her finner du kort sagt alt. Alle med litt interesse for sportsfiske bør besøke elbe sin nettside. Kort sagt kan fiskeutstyr fra Elbe trygt anbefales for sportsfiskere. Her kan du enkelt sammenligne priser på fiskeutstyr fra elbe og andre produsenter.

Mer om fiskeutstyr
Fiskeutstyr fra Abu Garcia
Fiskeutstyr til havfiske
Fiskesluker til sjøfiske fra land


Forside Fiskeutstyr