Sluker til Torskefiske

Torskefiske er som tidligere nevnt svært populært og lett tilgjengelig for de fleste. Dette gjelder spesielt for kastefiske fra land. Nå skal du få en oversikt over sluker til torskefiske, samt litt informasjon om disse. Dette er sluker som er anerkjente for sine egenskaper til dette sportsfiske, samt noen av mine personlige favoritter som jeg alltid har blant mitt fiskeutstyr. Bilder av disse slukene til torskefiske finner du under artikkelen. Slukhals er spesialdesignet til torskefiske. Form og farge imiterer en krabbe, som er blant torskens favoritt måltid. En sluk som imiterer krabbe skal fiskes langs bunnen, gjerne med rykkvise bevegelser. Sølvkroken leverer denne torskesluken i 18, 25 og 35 gram.

Jensen Pirken vil jeg anbefale at alle har blant sitt fiskeutstyr. Denne anerkjente allround sluken egner seg nemlig ikke bare til torskefiske. De fleste fiskearter vil bite på Jensen Pirken. Dette er en sildesluk som er formet slik at den har eksepsjonelt gode kasteegenskaper. Den egner seg spesielt godt til lange kast og slukfiske der sjøen er dyp tett opp mot land. Sølvkroken levere denne sluken i 10 fargevarianter fra 16 til 80 gram.

Toby er en klassisk sluk som egner seg meget bra til torskefiske. Den spesielle formen gir den en livlig og uregelmessig gange, noe som ofte lokker fisken til å bite. Abu Garcia leverer denne sluken i et stort utvalg fargevarianter som du vanligvis finner fra 7 til 28 gram. Egner seg best til torsk på grunnere vann.

Heller ikke til torskefiske kommer vi utenom Møre-silda fra Remen slukfabrikk. Denne velkjente sluken har et bevegelsesmønster som ofte lokker torsken til å bite. Møre-silda hører hjemme blant ethvert fiskeutstyr. Elbe leverer denne sluken i 14 fargevarianter fra 6 til 55 gram, men de minste utgavene egner seg ikke like bra som torskesluker.

Elbe Torsk har lenge vært en klassisk sluk til dette fiske. Dette er en kompakt luk som lar deg kaste langt og fiske dypt. Elbe torsk bør fiskes med rykkvise bevegelser langs bunnen. Den kommer i 4 forskjellige farger som du får i størrelsene 28, 40 og 60 gram.

Luhr-Jensen Krocodile er en allround skjesluk som er mest kjent som en sjøørret og laksesluk. Den er imidlertid også veldig god til torskefiske. Denne sluken beveger seg mye i vannet og egner seg således best til kastefiske på forholdsvis grunt vann. Elbe leverer Luhr-Jensen Krocodile i 13 fargealternativer, fra 7 til 29 gram. Produseres av Luhr Jensen i Oregon, USA.

Stingsilda fra Sølvkroken er kjent over store deler av verden. Den egner seg godt til lange kast og dype forhold, noe som gjør den velegnet til torskefiske. Denne sluken bør fortrinnsvis fiskes med rykkvise bevegelser langs bunnen. Stingsilda er standard fiskeutstyr for de fleste sjøfiskere og kommer i 7 farger fra 18 til 75 gram.

Sluker til torskefiske finner du i et stort utvalg. Torsken er som kjent ikke spesielt kresen i matvalget, og således vil den ofte bite på mye forskjellig. Ved å velge fra utvalget nevnt ovenfor vil du kunne dekke behovet for sluker til torskefiske fra land under alle forhold. Velg noen sluker med mye bevegelse som Toby, samt noen som lar deg kaste langt og fiske dypt som Stingsild. Skal jeg velge en sluk til torskefiske blir det Jensen Pirken som har gitt meg mange gode fangster under forskjellige forhold. Her kan du enkelt sammenligne priser på sluker og annet fiskeutstyr.


Fiskesluker som egner seg til torskefiske og til andre former for sportsfiske

Sluker til Torskefiske
Forside Fiskeutstyr